Локдаун на главата

Конспирациите, държавата и разстроената психика на хората

Локдаун на главата | StandartNews.com

Държавата затваря за месец. Очаквано, логично, дори и позакъсняло. Настъпи хаос. В здравната система, в обществото. Започнаха да се взимат решения на пожар / зелените коридори/, лекарите са в стоманен обръч. Временно има един изход - локдаун.

                                     Държавата

Държавата е затова - в тежки моменти да взима решения. Независимо на кого се харасват. Когато са избухвали световни войни, да не би някой да е питал на кого му харесва? 

Когато вече се споменава за битка за живот, държавата не е длъжна да раздава обществен алтруизъм. И да се съобразява с всеки недоволен. Какво от това, че шепа роднини на Зевс по безсмъртие ще вдигнат поредния квартален протест.

По-добре да удряш по масата, дори и да не се харесва съвсем. Отколкото хората да говорят, че властта е обръкана и не знае какво да прави. И че няма самочувствие да затвори държавата поне за малко.

                                                Бил Гейтс

Сега няма кръчми, забавачки, молове. Добре, че поне ни остава футболът. Идва време за махленски седянки и рай за конспирациите. Сега ще говорят, че Бил Гейтс казал на Бойко Борисов колко ваксини да купи. Защото Гейтс създал заразата, за да си продава ваксините. А, пардон, и да ни сложи чипове, за да ни контролират. 

Затова човек започва да си мисли - има нужда от два локдауна. Един на държавата и още един - на главата.

                                   Психичното здраве

Една от най-големите беди, които пандемията направи е, че разстрои психичното здраве на хората. То и без това е дефицит на много места по земното кълбо.Българинът обича конспирациите и окултизма. От това печелят врачките и шарлатаните. А не Бил Гейтс. той се е напечелил от друго.

Вече живеем в социален дуализъм. Едни се страхуват, други се правят на безсмъртни. Добре е все пак, че има и много хора, търсещи истината. От всички глупости, които се издрънкаха от близо година насам за този вирус, само една теория изглежда реална. Че може да е изскочил от лабораториите в Ухан, където се правят биологични експерименти с вируси.

За всичко останало - от Бил Гейтс, през пренаселеността на света, та до Джеф Безос, е по-добре да има локдаун на главата. 

                                                   Надеждата

Целта в момента е друга. Мерките да дадат резултат, както се обещава. Ваксините да получат по-скоро световно обществено доверие, за да станат реално приложими. Лекарите да се успокоят, макар и бавно и трудно. Това е реалният резултат, който искаме на първо време. А не Бил Гейтс, чиповете и филмите за пандемии. 

Защото локдаунът на душата е по-лош и от този на държавата.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай