Лекарят от Пловдив, убил крадец, застана пред съда

Провал на старта на делото за убийството на Георги Джевизов – Жоро Плъха от Иван Димитров

Лекарят от Пловдив, убил крадец, застана пред съда | StandartNews.com

Провал на старта на делото за убийството на Георги Джевизов – Жоро Плъха от пловдивския лекар Иван Димитров. Преди година лекарят застреля с незаконно притежаван пистолет мъжът с криминално досие, след като го хвана да краде вещи от гаража му.

Пристигането на доктор Иван Димитров в съдебната палата беше съпроводено с митинг на близки и приятели. Колегите му от болницата, в която продължава да работи, бяха събрали и специална подписка в негова подкрепа.

В съдебната зала рентгенологът влезе мълчалив, а майката и бащата на жертвата предявиха граждански искове за 300 000 лева. „Най-голямото наказание искам, той ми взема душата, сина ми взема, 3 деца ми остави той“, твърдеше майката на Джевизов.

Причина за отлагането на делото стана неявяването в съда на жената, с която е живял криминално проявения Джевизов. Надежда Стоева не е получила призовката на посочения от нея адрес, а също има право да предяви граждански иск. Според прокуратурата тя е набавяла наркотици на Джевизов.

„Живеела е на съпружески начала с него... И преди да дойде да краде у доктора, тя му е намерила наркотици, с които той се е надрусал и е отишъл у тях“, обясни прокурор Георги Пенев.

Решението за отлагане на делото, д-р Иван Димитров и защитниците му приеха без коментар. И мълчаливо напуснаха залата. Следващото съдебно заседание е насрочено за 13 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай