Купуваме карти за градския транспорт и със смартфон

Купуваме карти за градския транспорт и със смартфон | StandartNews.com

Еднодневните и нощните карти за градския транспорт в София вече могат да бъдат купени и чрез смартфон. Столичният Център за градска мобилност предлага тази услуга, за да компенсира липсата на тикет система, чието въвеждане се бави. Проверката на контрольорите ще се състои в сканиране на кода от смартфона. За първите 1000 възползвали се от новата услуга картата ще бъде безплатна.

Дневна или нощна карта можем да купим чрез банкова карта или чрез мобилен оператор на принципа на плащането за паркиране в София. Засега обаче възможността да се купува дневна или нощна карта чрез смартфон чрез мобилен оператор е достъпна за клиентите само на един от телекомите - А1, но до края на месеца ще бъдат включени всички.

Услугата за купуване на дневни и нощни карти чрез смартфон е с цел по-добро обслужване на гражданите и по-лесен достъп до градския транспорт на столицата, каза кметът Йорданка Фандъкова. Новата пилотна услуга би трябвало да помогне. "Нова услуга, която дава възможност на пътниците през своя телефон да купуват на първо време дневни и нощни карти за пътуване. Цената на дневната карта е 4 лева, а на нощната - 2 лева. След като се проследи този пилотен проект, ще има възможност за разширение за всички превозни документи и за работа с различните партньори. Първите 1000 карти, които ще бъдат купени, са безплатни за хората, като промоция", обясни градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай