Край със заявките за ученически лагери! Причината

Очаквано, това е четвъртата вълна на вируса

Край със заявките за ученически лагери! Причината | StandartNews.com

Министерството на образовонието и науката спира да приема заявки за участие в "Националната програма "Отново заедно". Причината е влошаващата се епидемична обстановка в страната, особено в морските ни курорти.

Първият етап за кандидатстване изтече в края на юли, а следващият бе заложен от 1 август до 1 септември или до изчерпване на средствата.

Към 8 август са одобрени пътуванията на повече от 23 000 деца и преподаватели. Ще бъдат обработени всички заявки, постъпили до 16 август т.г. включително, уточниха от МОН. Ако отговарят на условията, те също ще получат финансиране. 

За следващите седмици вече е планирана почивката на повече от 2500 ученици.

Във връзка с това МОН се  обърнало към Министерството на здравеопазването за указания за безопасно организиране на лагерите с оглед на повишената опасност от зараза. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, техните ръководители и семейства. 

Ученици от 4 пловдивски училища са дали положителни проби за ковид, след като са били на лагери по морето, предимно в Приморско, отбеляза Марица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай