Красимир Стойчев се заяде с Каролев

Ако в Китай някой опиташе номера на Каролев, да се разхожда, щеше да бъде разстрелян

Красимир Стойчев се заяде с Каролев | StandartNews.com

"Китай смачка епидемията като пускаше по един човек от семейство на три дни до магазина. Ако в Китай някой опиташе номера на Владо Каролев, да се разхожда, щеше да бъде разстрелян", заяви в сутрешния блок на бТВ предприемачът Красимир Стойчев.

Ще е трудно за работодателите да приемат мярката 60/40, тъй като те трябва да платят осигуровките на работниците – за тях това значат средства. Работодателите предпочитат да пуснат работниците, които да си вземат парите за безработни. Тази мярка е половинчата, коментира още Стойчев.

"Положението е сериозно. България не може да си позволи да дава по 1000 долара на човек като САЩ. Стъпката, която можем да направим е кредит, ако се наложи", каза още той.

"Ней-тежко засегнат е малкият бизнес – магазини, сладкарници, хотели и ресторанти. Това са 800 000 души в страната. За тези хора трябва да има пълен мораториум върху плащанията и данъците", разкри предприемачът.

"Смешно е. Лекари се бият помежду си”, заяви за новия Медицинския съвет Красимир Стойчев и допълни: 'Трябва да има борд по икономиката, не само медицински."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай