Красимир Първанов купил 2 апартамента от Артекс

Вторият апартамент - по-евтин заради шум и близост до голям булевард

Красимир Първанов купил 2 апартамента от Артекс | StandartNews.com

През 2009 г., а след това и през 2018 г. е закупил вече бившият заместник-министър на енергетиката Красимир Първанов от фирмата „Артекс“. Това съобщи самият той в интервю за Нова телевизия.

Никой не ми е искал оставката, сам я подадох, категоричен бе Първанов.

Първото ми жилище, което купих от "Артекс", е от 2009 г. От септември 2018 г. съм собственик на второ жилище от същата фирма. Срещнах се със собственика и договорих цена от 613 евро, но на замазка и като изтъкнах факта, че е второ жилище, и че е в близост до шумния бул. "Цариградско шосе". Нотариалният ми акт за това второ жилище е от септември 2018 г. Не съм знаел, че има групи от властта, които са купували жилища. Не виждам как мога да помогна в качеството си на енергиен експерт на строителна фирма, каза Първанов.

"Защо този скандал се прави "степ бай степ", след като още миналата година всички тези сделки са вписани в Имотния регистър?", попита реторично зам.-министърът в оставка. Според него всичко се прави нарочно в навечерието на евроизборите.

Не съм се чувал нито с Цветанов, нито с другите, купили жилища, каза още Първанов.

Той предостави анекс 12, който е подписал, и за който се твърди, че тъкмо с подписа му са били удовлетворени исканията на руснаците за закупуване на оборудване за АЕЦ "Белене". "Такива анекси са много повече и са подписвани и от други след мен", заяви още Първанов. "Спирането на проекта "Белене" е грешка, защото предизвика арбитраж и ни осъдиха", заяви Първанов.

"Подписал съм декларация по член 12, в която съм заявил финансовия си ресурс. От 2012 до 2018 г. съм се занимавал и с частен бизнес в областта на енергетиката", отговори на въпроси на водещите зам.-министърът в оставка Красимир Първанов. "Не се срамувам от свършеното от мен в енергетиката", каза той в заключение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай