Коя е жената на Мутафчийски и какво направи

Д-р Елена Мутафчийска спасила жена от тежка психична криза

Коя е жената на Мутафчийски и какво направи | StandartNews.com

Съпругата на един от най-коментираните мъже в държавата през последната година ген.Венцислав Мутафчийски - Елена, също е реализиран професионалист с голямо сърце, а професията ѝ е психиатър.

Двойката се радва на двама синове близнаци – Марк и Александър, които са решили да не следват професионалния път на родителите си.

Половинката на началника на Националния оперативен щаб е човек с благородно сърце, разкриват познатите й. Елена е спасила психично болна жена в разгара на първата вълна от COVID-19. За благородното дело съобщи журналистът Даниела Горчева, която се оказала позната на болната.

Столичанката се грижела за много болната си майка, но в пика на заразата си наумила да си търси работа и да се среща с хора. Така въпреки многобройните призиви да остане вкъщи и да не скита по улиците, Катя, сякаш напук, обиколила куп учреждения.

И макар лекуващият психиатър да назначил терапия и да я записал в дневния стационар, ситуацията не се подобрила значително. Наложило се дори за целта болната да бъде изследвана за коронавирус – за щастие, пробата била отрицателна.

Стигнала дори до съпругата на ген. Мутафчийски, която притеснила с фикс идеята си за работа.

Но д-р Елена Мутафчийска, психиатър в столичния център, не просто не затворила телефона, а приела Катя в кабинета си, дала й немалка сума пари и маски, с които да пази от заразата както себе си, така и възрастната си родителка на легло.

Жената на генерала дори уредила на двете софиянки ежедневно да се носи храна, за да се минимизират социалните им контакти, пише Ретро.

 

.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай