Коя дама ще реди новините в Нова тв

Новият директор на "Новини и актуални предавания" е журналистката със 25-годишен опит в електронни и печатни медии Миляна Велева

Коя дама ще реди новините в Нова тв | StandartNews.com

Новият директор на "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия е журналистка със 25-годишен опит в електронни и печатни медии.
Миляна Велева се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп от 2 май 2019 г. и ще отговаря за развитието на новините и на информационните програми на Нова тв.

Тя започва телевизионната си кариера в БНТ, където стартира като репортер, става редактор, по-късно и водещ. За кратко бе и изпълнителен продуцент в РИНГ ТВ, която е част от БТВ Медия груп. След това трупа опит като директор на „Новини и актуални предавания“ в ТВ7, а за последно бе на същата позиция в Канал 3. Журналистическата си кариера започва във вестниците „7 дни спорт“ и „Сега“.

Миляна Велева е доктор на науките по журналистика. Магистър е по журналистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Средното си образование завършва в Hankinson High School, САЩ. Има и диплома от 133-то СОУ „А. С. Пушкин“.

Специализирала е в Университета в Нант, Франция. По-късно преминава успешно обучителната програма на CNN. През 2009 г. става носител на отличието „Братя Ексерови“ за принос в спортната журналистика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай