Ковид уби три безкрайно редки леопарда

Заразата повали три Барса

Ковид уби три безкрайно редки леопарда | StandartNews.com

Три изключително редки леопарда са починали от усложнения от COVID-19 в зоопарк в Линкълн, щата Небраска, съобщи Асошиейтед прес. Зоопаркът разпространи вестта на страницата си във Фейсбук.

Снежните леопарди Рани, Еверест и Макалу се разболели и били подложени на лечение преди месец. По същото време инфекцията се развила и при два суматрански тигъра - Аксел и Кумар, които вече са се възстановили.

Зоопаркът остава отворен за посетители и продължава да спазва мерки срещу разпространението на новия коронавирус сред хората и животните.

В няколко зоопарка в САЩ, сред които тези в Сейнт Луис и Денвър, имаше заразени животни от COVID-19.

Снежният Леопард, известен още с наименованието Барс, е един от най-красивите представители на семейство Котки. Прилича на бял тигър. Снежен Леопард се среща единствено във високите места в средноазиатските планини. Барсът е много рядко животно, защитено като застрашен вид.

Тялото на Снежния Леопард достига до 130 сантиметра дължина, опашката може да достигне до почти метър дължина. Височината на мъжките Снежни Леопарди достига до 60 сантиметра. Теглото на Снежен Леопард може да достигне над 70 килограма. Главата на Снежен Леопард е сравнително малка по отношение на тялото. Очите на Снежен Леопард са светложълти на цвят и ако се гледат отдалече, се сливат изцяло с козината на животното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай