Костадин Ангелов с жестока атака към Кацаров, в какво го обвини

Ако не беше открит антиваксър, можеше да се справи с ковид кризата, смята бившият министър

Костадин Ангелов с жестока атака към Кацаров, в какво го обвини | StandartNews.com

"Аз съм лобист. Лобирам за държавните болници и защитавам техния интерес". 

Това обяви депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов в предаването "Лице в лице" по бТВ. Той обяви своя наследник на поста, че е заявил от трибуната на Народното събрание, че ще подпише заповедта за строеж на нова болница. "Ще ви кажа кое не е наред – аз съм извадил от действащата Национална здравна карта в България, че потребностите за легла за активно лечение в София е 8151 легла. През 2020 г. в София имаме 10 868, т.е. 2500 легла в повече, отколкото са изискванията, за да задоволим потребността на гражданите. Ако разкрием още една болница, ще станем 3 хиляди над здравната карта. Не съм против частните болници. Аз съм против разкриването на частни болници там, където няма нужда", обясни Ангелов.

Според него причината за кризата с COVID-19 и ниските нива на ваксинация у нас е бившият здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

"Ако човекът, който беше най-отпред, не бе открит антиваксър и в първото си послание като министър не беше казал, че има съмнение в качеството на ваксините, можеше", каза той в отговор на въпрос дали е можело да се направи повече при управлението на COVID кризата.

"Аз не видях управление на COVID кризата, аз видях тичане след събитията. Те приеха план през месец юли, който не спазваха, който не приложиха и в един момент казаха, че е препоръчителен", допълни депутатът.

Ангелов коментира още, че според доклад от проверка на Държавната финансова инспекция, назначена от настоящия финансов министър Асен Василев по времето, когато той е бил част от служебния кабинет, няма нанесени вреди на Александровска болница, както и нецелево разходвани средства.

Депутатът заяви още, че парламентарната група на ГЕРБ настоява за въвеждането на "зелен сертификат" за достъп в парламента, защото е "отговорно, медицински издържано и логично".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай