Кога започва плащането на увеличените пенсии

Денонощна работа в НОИ

Кога започва плащането на увеличените пенсии | StandartNews.com

Пенсионерите ще получат новите размери на пенсиите си с повишаването на тежестта на всяка година стаж от 1,2 на 1,35 процента през януари.

Причината е, че Народното събрание гласува тези нови размери да влязат в сила от 25 декември 2021 г., през януари възрастните ще получат и допълнителна сума за шест календарни дни по новата формула, обясни за БНР националният секретар на КНСБ и член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт Ася Гонева.

По повод датата 25 декември, за влизане в сила на промените в размерите на пенсиите, националният секретар на КНСБ Ася Гонева.

Гонева е категорична, че взетите от парламента решения за пенсиите означават денонощна работа на специалистите по ДОО в НОИ , тъй като става въпрос за над 2 милиона и 200 хиляди пенсии, към които ще бъде приложен новият коефициент.

„Така трябва да работят колегите от НОИ, че на 7 януари всички пенсионери да получат новите си пенсии заедно с такава част от тези нови пенсии, която се отнася за пет дни през месец декември. Разбира се, че през месец декември те ще получат действащите пенсии към месец декември", каза още Гонева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай