Кметът на Белица с предупреждение заради мечката

Всеки, който влезе с оръжие в гората, извън горските служители, пристъпва закона, каза Ревански

Кметът на Белица с предупреждение заради мечката | StandartNews.com

Само да разбера, че някой се изкушава и отстрелва забранени видове - лично ще сезирам прокуратурата. Това заяви кметът на Белица Радослав Ревански пред Нова тв по повод съдбата на мечката, която нападна жена.

Вчера земеделското министерство издаде разрешително за отстрел на животното. Решението обаче ще влезе в сила само при определени обстоятелства - ако дивото животно не бъде разселено. Или при нов случай на нападение срещу човек.

„Разрешителното не променя с нищо процесите. Мечката е жива и здрава и далече в гората. Нагоре в гората е забранено да се влиза с оръжие. Само да разбера, че някой се изкушава и отстрелва забранени видове - лично ще сезирам прокуратурата”, предупреди кметът на Белица Радослав Ревански.

Той е убеден, че мечката няма да се върне и да застраши живот. „В момента я прогонваме, заедно с хората и горските служители, за да няма риск”, каза още Ревански.

От момента на инцидента досега горските наблюдават гората. „За момента мечката я няма на нито един фото капан по възловите пътища. Засечена е високо, към парка”, уточни Аки Исмаилчев от Горското стопанство.

Всеки, който влезе с оръжие в гората, извън горските служители, пристъпва закона, подчерта още веднъж кметът Ревански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай