Хаджигенов обяви къде е намерил записа с насилието

Той подчерта, че записите от охранителните камери са били необходими, за да могат да се използват за целите на правосъдието

Хаджигенов обяви къде е намерил записа с насилието | StandartNews.com

"Никой не ми е е дал записите. Издирването на тези дискове продължи почти 13 месеца. Откакто е създадена комисията, получих съдействие на МВР и с тяхна помощ издирихме 15 диска до момента. На последната локация, която им подадох, намерихме тези дискове - в СДВР".

Това заяви в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР Николай Хаджигенов, депутат от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

На заседанието на парламентарната комисия, която проверява данни за полицейско насилие на миналогодишните антиправителствени протести, бяха показани видеокадри, на които се вижда как полицаи ритат и влачат протестиращи, преди да им поставят белезници. Видеото е без звук и е от камера, разположена на сградата на Министерския съвет.

"Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща все още трябва да се съхраняват в НСО. Те са копирани още миналата година и са изпратени в СДВР за целите на прословутата дисциплинарна проверка. Дали са стигнали до прокуратурата нямам представа, но днес в-к "Сега" дава информация, че по делото на комисар Андонов, с което той обжалва дисциплинарното си наказание, са били приложени, което означава, че прокуратурата знае за тия неща", обясни още Хаджигенов.

Той подчерта, че записите от охранителните камери са били необходими, за да могат да се използват за целите на правосъдието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай