Kaufland България дари 40 000 лева на община Петрич

Средствата са под формата на ваучери за храна за подпомагане на нуждаещи се

Kaufland България дари 40 000 лева на община Петрич | StandartNews.com
  • Средствата са под формата на ваучери за храна за подпомагане на нуждаещи се

Kaufland България дари 40 000 лева на община Петрич за подпомагане на пострадали при наводненията там в края на миналата година, както и на хора с увреждания и социално слаби жители на общината. Средствата са под формата на ваучери за храна и вече са предоставени от общинската администрация.

В средата на декември миналата година проливни дъждове предизвикаха наводнения и причиниха сериозни материални щети върху инфраструктурата и имоти на граждани в редица общини в южната част на страната. На територията на община Петрич беше обявено бедствено положение дни, преди Kaufland България да открие своя хипермаркет в града.

„Не можехме да останем безучастни към случващото се в Петрич. Нашето желание е да не бъдем гост, а жител на всеки град, в който присъстваме, и затова за нашата компания е традиция да допринасяме за развитието на местната икономика, да сме съпричастни към местните проблеми, да участваме активно в обществения живот“, каза Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Първият хипермаркет на компанията в Петрич отвори на 15 декември 2021 г. с инвестиция от близо 19 милиона лева, асортимент от близо 15 500 продукта и местен екип от 80 човека. Това е 61-ият хипермаркет на Kaufland в България, а Петрич е 35-ият български град, в който веригата присъства.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана "Действията носят промяната". Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай