Кацаров се загрижи за Балтов. Пита защо е уволнен

Скандалът се разраства

Кацаров се загрижи за Балтов. Пита защо е уволнен | StandartNews.com

Здравният министър Стойчо Кацаров, който уволни проф. Асен Балтов като шеф на "Пирогов", неочаквано се загрижи за топ лекаря, който денонощно бе на първа линия в битката срещу коронавируса.

Причината е, че здравното министерство било засипано с въпроси зао проф. Балтов е освободен и като лекар от Спешната болница. Днес, след като направил две операции, Балтов бил извикан от наследника си проф. Иван Поромански, който му съобщил, че вече не е на работа.

Във връзка с разпространената в медиите информация за това, че бившият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов е бил уволнен, заявяваме, че в Министерството на здравеопазването не е постъпвала такава информация, съобщиха от здравното министерство.

Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала, уточниха от екипа на Кацаров.

Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси.

Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански, се казва още в съобщението.

По-рано през деня проф. Асен Балтов заяви пред DarikNews.bg, че е бил уволнен в първия си работен ден, след прекъсване, в понеделник по обед - след две сутрешни операции. По думите му, проф. Иван Поромански го е уволнил, защото "не иска и не може да работи с него".

Пред DarikNews.bg проф. Балтов заяви, че е очаквал това решение и смята да си почива до октомври, след което ще реши как да продължи кариерата си.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай