КАТ: Ползвайте и Подбалканския път за прибиране

От полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Тракия“ в посока София

КАТ: Ползвайте и Подбалканския път за прибиране | StandartNews.com

В последния от поредицата почивни дни от полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Тракия“ в посока София.

От полицията препоръчват на шофьорите - включително и заради ремонтните в някои участъци на магистралата, да използват по-слабо натоварения Подбалкански път, предаде БНР.. 

За улеснение от днес до 9 май, неделя - по „Тракия“ в района на жп надлеза при 159-и километър ще има две ленти за София и една за Бургас.

Това съобщават от Пътната агенция, както и уточняват, че ремонтите налагат трафикът се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Отново заради ремонт е ограничено и движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на автомагистралата.

Около половин милион превозни средства са напуснали столицата през почивните дни, очаква се днес голяма част от тях да се завърнат в София.

Затова е създадена специална организация на движението, а Пътната полиция ще следи за спазването на правилата.

Взети са мерки за по-лесно придвижване при ремонтираната отсечка на АМ „Тракия“, съобщи Лъчезар Близнаков от Пътната полиция.

От КАТ посочиха, че е необходимо да се използва за придвижване и Подбалканският път. Ще се следи за шофиране в аварийните ленти.

Инженер Иван Досев от управителният съвет на Пътната агенция призова:

„Освен засилен трафик на четвърти, очакваме и засилен трафик на 9 май. Хората да тръгват заредени с по-голяма доза търпение, отпочинали. Движението по пътищата не е война. Нека ние сами да не го превръщаме във война“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай