КАТ към шофьорите за голямото завръщане: Тръгвайте по-рано

Интензивен трафик по пътищата в страната се очаква днес

КАТ към шофьорите за голямото завръщане: Тръгвайте по-рано | StandartNews.com

Интензивен трафик по пътищата в страната се очаква днес - в последния почивен ден след коледните и новогодишни празници. От „Пътна полиция“ апелират шофьорите да тръгват по-рано и да се заредят с търпение и толерантност към останалите водачи.

Тунел "Ечемишка" в посока София продължава да бъде затворен за движение. Трафикът по автомагистрала "Хемус" е пренасочен в другата тръба, където движението е двупосочно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. От "Пътна полиция" съветват, ако шофьорите попаднат в колоната на тунела Ечемишка да изчакат - въпреки че изглежда голяма, колоната се преминава бързо. Не е удачно да се използва стария път, защото оттам са отклонени тежкотоварните автомобили, каза гл. инспектор Близнаков, цитиран от БНТ.

Ограничения има и по магистрала "Струма" при 23-ия км в посока Благоевград. Заради ремонт на настилката скоростта там е до 50 км/ч.

От Пътна полиция съветват да не се изчаква последния момент, ако предстои пътуване. Полицейските екипи са в готовност за подпомагане на пътното движение при засилен трафик, осигурени са и допълнителни екипи по основните направления в страната. Ще се следи за превишeна скорост с мобилни камери.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай