Каракачанов: Няма за какво да се извинявам на ромите

Пореден вандализъм, нарече вицепремиерът нападението над курсанти

Каракачанов: Няма за какво да се извинявам на ромите | StandartNews.com

Пореден вандализъм. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов случаят от снощи, когато ром с богато криминално досие нападна с брадва курсанти от Националния военен университет.

„Петима курсанти се прибират, една кола ги гони, запречва им пътя, излиза един 34-годишен мъж с брадва, чупи прозореца, троши капака на колата", разказа Каракачанов, цитиран от Канал 3. Той похвали полицията за бързото задържане на нападателя и посочи, че той има 43 престъпления.

Според Каракачанов, това е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото.

„Това не се решава с протести. Тези проблеми в обществото се решават първо с честно говорене. Второ - с мерки за интеграцията на това население. Но мерките минават и през училища като това в Златарица и други училища“, заяви вицепремиерът, след като днес той бе поздравен от ромски ученици по повод празника „Василица“ и началото на новата година. Децата, които гостуваха на Красимир Каракачанов, са от Средно училище „Кирил и Методий“ в гр. Златарица.

По повод думите си, че циганите са станали прекалено нагли той коментира: „Аз няма за какво да се извинявам, защото съм казвал винаги, че между тези хора има и такива като тези деца, които ходят на училище. Аз винаги съм повтарял - през образование и труд ромската общност в България това е единственият начин да се интегрира в обществото пълноценно“.

Относно протеста срещу него, който се очаква днес именно заради изказването му вицепремиерът заяви: „Всеки има право да протестира. Според мен всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари, е хубаво да дадат най-накрая един отчет колко пари получиха, за какво ги изразходиха и защо така се получава, че след тези стотици милиони, да не кажа милиарди, които се изляха и по европейски, световни и национални фондове, защо няма ефект от това, те са основните отговорни за това, защото те получаваха тези пари“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай