Кантарджиев си каза заплатата. Не е на IT

Взимал 3700 лева

Кантарджиев си каза заплатата. Не е на IT | StandartNews.com

Интересна тема повдигна проф. Кантарджиев по Нова телевизия.

"Истината е , че заплатата ми е 3 700 лева. Не е като на IT специалистите.", заяви той и посочи, че работата на лекарите не може да се сравнява с тази на  IT специалистите, които взимат повече от докторите, спасяващи човешки животи.

Не съм взимал 35 000 лв. заплата. И за интервюта не съм взимал пари. Не сме тръгнали да забогатяваме от тези неща. 

Това заяви в предаването "Неделята на Нова" по  Нова ТВ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и бивш член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев

."Учудвам се, че такава интелигентна жена като Мика Зайкова да каже такива неща. По време на коронавируса взимах заплата на директор на Националния център по заразни и паразитни болести, която сега е 3700 лв.", добави той.

"Лекарите не можеш да ги сравняваш с IT специалистите. Ние по-малко ли трябва да взимаме?", пита той."Ако се държиш така, че да се харесваш на всички, няма да те харесват 30%. Ако говориш това , което мислиш, няма да те харесват 40%.

Ами за едни 10 % не си струва да се правиш на нещо, което не си.", категоричен е медикът."В рамките на шегата, сина ми се обажда и ме пита "нали уж сме си много близки, защо криеш, че сме богати"., споделя той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай