Какво трябва да знаем, ако ходим в Гърция

Гърция обяви правила за туристите по курортите

Какво трябва да знаем, ако ходим в Гърция | StandartNews.com

Гърция обяви правила за туристите по курортите. Те се включват в здравните протоколи за туризъм, които ще се прилагат във всички хотели и при входящите полети. Целта е да бъде ограничено разпространението на COVID-19, когато туристическите пътувания се възобновят.

Полети:

1. За да се качат на полет от чужбина до Гърция, пътниците трябва да имат валиден здравен сертификат, издаден през последните 72 часа, в който да се посочва, че не са носители на COVID-19. Пътниците без здравен сертификат няма да се допускат на борда.

2. Няма да има празни седалки при полети до, от и в Гърция. Капацитетът на самолетите ще бъде запълнен, за да бъдат подпомогнати авиокомпаниите.

3. На пътници с полети до 4 часа ще бъдат сервирани само пакетирани храни.

4. След тръгването си от Гърция туристите няма да бъдат тествани, за да се избегнe поставянето им под карантина в южната ни съседка.

Хотели:

1. По един „карантинен“ хотел ще работи във всяка туристическа дестинация в Гърция. Там ще бъдат транспортирани туристи, за които се установи, че са преносители на коронавирус. Хотелите ще бъдат отдадени под наем на министерството.

2. Всички места за настаняване ще бъдат задължени да имат договор с лекар, който да определи лично или дистанционно дали определен турист трябва да бъде тестван за коронавирус. Всички тестове на COVID-19 ще бъдат извършени най-късно до 6 часа, така че всеки, който се окаже положителен, може да бъде преместен в „карантинен“ хотел.

3. Специализирано обучение, свързано с хигиенните правила, ще се организира за персонала на всеки гръцки хотел.

4. Няма да има шведска маса в гръцките хотели, а храната ще се сервира.

5. Всички шезлонги ще бъдат на разстояние един от друг, като ще се осигурят и покривала за еднократна употреба за всеки посетител на плажа.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай