Какво съветва българите посланикът ни в Рим

Вземете по-бързо решението си дали да се върнете в родината, зове Тодор Стоянов

Какво съветва българите посланикът ни в Рим | StandartNews.com

Българите в Италия, които още не са решили дали остават там или се връщат, трябва да побързат с избора си. Съветът е на посланикът ни в Рим Тодор Стоянов.

Съветвам нашите сънародници да побързат с взимането на решение дали да се приберат в родината, защото ситуацията е динамична, не се знае какво ще е в понеделник и вторник, каза той пред БНТ.

До този момент не е постъпил сигнал от български гражданин със симптоматика или притеснение за заболяването, увери дипломатът. И съобщи, че все още има български граждани, които се интересуват може ли да се напусне Италия. Тодор Стоянов потвърди, че досега немалко хора се прибраха, но възможностите се ограничават с всеки изминал ден.

Жертвите на COVID-19 в Италия вече са над 1000 души, заразените - повече от 12 хиляди. В страната са в сила още по-строги мерки във връзка с ограничаването на разпространението на коронавируса.

"Започнаха да намаляват различните варианти за отпътуване, както и от Милано, така и от летище Фиомичино в Рим, но все още такива съществуват. Днес има директни полети от Рим за София, както и възможни варианти за прекачване през други държави към България. Те все още са налични, но съветвам нашите сънародници, които все още се колебаят дали да пътуват за България, да побързат с вземането на решение", каза той пред БНТ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай