Кaкво се случва с гимназията от филма "Вчера"

Строят нов корпус на прочутото училище в Ловеч

Кaкво се случва с гимназията от филма "Вчера" | StandartNews.com

В Езиковата гимназия в Ловеч, която е първата в страната, започна изграждането на нов корпус за 1,3 млн лева.

При откриването на строителните дейности и първата копка днес присъства зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова, която поясни, че по програмата на МОН са осигурени 210 милиона лева за детски градини и  училища в цялата страна.

Езиковата гимназия в Ловеч е една от най-известните в България. В нея се развива действието в култовия филм "Вчера", от който е и прочутата реплика: "Сега ще видите вие кон боб яде ли". Сред възпитаниците на гомназията са много извесни личности, а за прототип на единй от героите се смята бившият шеф на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов. Сред завършилите гимназията са още Нора Ананиева, Симеон Дянков, Иван Драшков, Нели Куцкова, писателят Владо Даверов (автор на сценария на "Вчера") и др.

С новия корпус, който трябва да бъде построен до началото на следващата учебна година, ловешката езикова гимназия ще може да премине на едносменен режим на обучение. Той ще разполага с девет класни стаи и кабинети. Ще бъдат освободени и помещения за разширяване на общежитието на училището.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай