Както нареди Борисов:Шефът на АПИ стана глашатай

Обиколи софийските села, за да каже: Няма винетки

Както нареди Борисов:Шефът на АПИ стана глашатай | StandartNews.com
  • Обиколи софийските села, за да каже: Няма винетки


Както нареди премиерът Бойко Борисов, шефът на АПИ Георги Терзийски стана глашатай. Той обиколи софийските села, за да каже лично: Няма винетки!

Терзийски се срещна с кметовете на Панчарево и Бистрица, съобщиха от пътната агенция няколко часа, след като Борисов публично заплаши шефа та АПИ с уволнение и му нареди: "Във всеки център на населеното място около София отиваш лично днес, заставаш на площада и като глашатаите едно време викаш по три пъти: Няма да има винетки!". След което го изгони от заседанието.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов шамароса АПИ заради софийските винетки

„Информирах кмета на Бистрица, че съгласно поисканите от Столична община промени и нашата готовност да ги приемем, за участъка от третокласния път от Софийския околовръстен път до с. Железница няма да се заплаща винетна такса“, каза Георги Терзийски след срещата с кмета на Бистрица Самуил Попов. След това председателят на АПИ отиде на среща и с кмета на Панчарево Николай Гюрев.

Терзийски посочи, че споразумението между АПИ и Столична община, свързано с отпадането на задължението водачите да закупуват винетки, когато се движат по пътя към Банкя, Панчарево, Бистрица и Сверената скоростна тангента, ще бъде подписано, след като бъдат приети с решение на Министерския съвет промени в Списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса.

Със Столична община водим разговори от дълго време, но тъй като в момента въвеждаме системата с два вида таксуване – винетна и тол такса, трябваше да бъдат направени анализи за това какви ангажименти да поеме общината за поддържането на участъците, за които тя предлага да не се плаща винетка“, посочи Терзийски. Той уточни, че участъците, предложени от Столична община, няма да бъдат освободени от тол такси на база изминатото разстояние на превозните средства над 3.5 тона.

Председателят на АПИ е провел и телефонен разговор с кмета на Банкя Рангел Марков и предстои да се срещнат. Освен това Терзийски ще се срещне и с кмета на Нови Искър Даниела Райчева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай