Измама с дарителски кампании за болни деца

Родители сигнализираха за измамата

Измама с дарителски кампании за болни деца | StandartNews.com

Родители сигнализираха за измама с дарителски кампании за болни деца. Те разказват, че в последните дни са открили няколко Facebook страници за набиране на средства, в които е посочена една и съща банкова сметка, предаде Вести.

Титулярът също е един и същ. Няма обаче нищо общо със семействата, категорични са близки на нуждаещите се.

Два месеца след раждането на Велина, майка й - Владислава Демерджиева, чува страшната диагноза хидроцефалия.

Последващи прегледи показват, че детето има тумор в мозъка.

"Последствията от нея са хидроцефалия, епилепсия, двигателни проблеми и още много", споделя майката пред NOVA.

За своите 4 години Велина е претърпяла няколко курса на лъче-и химиотерапия. От няколко дни отново е в Турция, където й предстои операция.

"В понеделник ми писа един човек, че като реклама във Facebook му попаднала една страница, в която се събират средства за Велина. Само че човекът не е разпознал нашата дарителска сметка", разказа още Владислава.

Така жената научава, че някой ползва името и заболяването на дъщеря й, за да събира пари. Казва, че не познава посочения титуляр на сметката.

"Родителите на болни деца се чудим как да съберем средства, за да ги спасим. В един момент осъзнаваш, че някой краде шанса на детето ти да живее. Това е толкова грозно. Такова нещо не ми се е случвало никога", коментира Владислава Демерджиева.

Тя обаче не е единствената изненадана. Дублирана се оказва и страницата на фондация "За доброто".

"Някаква госпожа, която се е нарекла с името Десислава Христова Димитрова, е публикувала вероятно личната си сметка. Ако някой в момента напише "Фонд за децата на герои", види тази страница и дари средства за децата на Фонда по този IBAN, те  няма да постъпят при нас. Те ще постъпят към въпросната госпожа, която нямаме идея коя е", заяви Кремена Кунева, председател на Фондация "За доброто".

Екипът на телевизията опита да се свърже Десислава Димитрова, за да чуем и нейната позиция, но не е получен отговор.

В прокуратурата вече е подаден сигнал по един от случаите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай