Издирват Владимир Каролев в Пирин

Икономистът Владимир Каролев е изчезнал и в момента спасители го издирват около хижа Вихрен в Пирин

Издирват Владимир Каролев в Пирин | StandartNews.com

Икономистът Владимир Каролев е изчезнал и в момента спасители го издирват около хижа Вихрен в Пирин. Стартирала е акция по издирването му като спасителите са тръгнали от хижата, за да го търсят. В операцията се използва и дрон, за да се намери местоположението му или да се забележи някакво движение, предаде Блиц.

Сигналът е подаден около 16 часа днес следобед. Към момента няма връзка с телефона му. По информация нa NOVA икономистът е бил сам в планината, за да кара сноуборд. 

Организирани са още спасители, като се очаква допълнителни екипи да се включат на зазоряване.

Както е известно той е запален планинар, като дори и днес е имал включване на живо от връх Тодорка, на което се вижда, че говори с други планинари.

"Честит ден на Европа българи. И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее", пише Каролев.

Вчера пък Каролев също се е пуснал на живо.

"Изкачване от река Бъндерица покрай пещерата Хана, по Джамджиевия ръб до Долния казан и след това покрай заслона до Горния казан по билото до връх Кутело. 2908 м денивелация. Трети по височина на България и четвърти на Балканите. Следва спускане от Кутело със сплитборда до хижа Бъндерица. Ще го снимам с гопро и ще го постна утре. Хубава вечер приятели!", пише той в коментар към включването си.

Все още не е ясно кой е подал сигнала за изчезването му и дали икономистът е продължил разходката си сам в планината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай