Иванчева договаряла не подкупи, а благородни каузи

Осъдената бивша кметица на "Младост" е недоволна от ТВ изяви на Александър Ваклин

Иванчева договаряла не подкупи, а благородни каузи | StandartNews.com

Осъдената на втора инстанция за корупция бивша кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева се оправда пред Канал 3, че не била искала подкупи от строителния предприемач Александър Ваклин, а се договаряла за благородни каузи за квартала. Тя скочи срещу това, че телевизиите дават думата на Ваклин, а той правел черен пиар срещу нея.

"Ваклин прекалява с обикалянето по телевизиите и правенето на черен PR, това е поръчково дело. Искам да стане ясно, че не сме престъпници, а жертва на престъпление. Три тома свидетели твърдят, че не сме искали подкуп за себе си. Свидетелите казват, че заедно сме се договаряли за благородни каузи за квартала", каза Иванчева в предаването "Офанзива с Любо Огнянов". Тя получи право на отговор след участието на Ваклин в ефира на Канал 3.

"Почиствахме квартала, боядисвахме пейки, инвеститори са давали средства. Ваклин казва, че човек на пазара му разказвал за компоти, а то било за компютри", коментира тя.

"Съдът и на двете инстанции не доказа за 250 и за 500 000 лв., парадокс е, че съдът не пипа сумите в обвинителния акт, измисля си трета сума от някакво тефтерче от следствения отдел. Нито една от двете инстанции не потвърждава сумата, намерена в колата. При самото ни задържане от КПКОНПИ, преди да дойдат следователи, бяхме скрити в сградата, колата остана отключена и с отворени прозорци", хвърли нова версия осъдената бивша кметица на "Младост".

"Няма видеозаписи от кръстовището, от улицата, от нищо. Ако имаше, щеше да се установи кой е виновен. Този съд няма никакви доказателства. Защо няма запис, само твърдения? Лице от ДАНС е докладвало всеки ден за мен. Не сме искали дарения по сметки, нека Ваклин да го докаже. СРС-тата са негодни", оплака се Десислава Иванчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай