Идат облаци, дъжд и студ

Максималните ще са от 10°-13° в Северна България до 15°-20° в южните райони от страната

Идат облаци, дъжд и студ | StandartNews.com

Днес времето ще се задържи облачно и ще има валежи от дъжд, на повече места и значителни по количество в югозападната половина от България. Ще остане ветровито, с умерен до силен вятър от североизток и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са от 10°-13° в Северна България до 15°-20° в южните райони от страната.

По Черноморието ще бъде облачно и след обяд на места ще превали дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 12° и 15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от дъжд. В масивите от западната половина на страната валежите ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от северозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от североизток и с него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 5°.

През нощта срещу вторник и във вторник валежите в югозападната половина от страната ще продължат. С продължаващото застудяване границата дъжд-сняг ще се понижи до около 1200 м, в нощните часове и по-ниско. Вятърът ще бъде от източната четвърт, в повечето райони умерен. В североизточната част от страната вероятността за валежи е по-малка, ще има и временни разкъсвания на облачността. През нощта срещу сряда валежите ще намалеят и ще спрат. В средата на седмицата и облачността ще се разкъсва, в повече райони и за по-продължителни периоди - в четвъртък. Вятърът ще остане от източната четвърт, ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще са по-ниски, дневните постепенно ще се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай