Волуяк на протест, нямат канализация

ВИК мрежата им е стара, транспортът е нередовен

Волуяк на протест, нямат канализация | StandartNews.com

Жители на софийското село Волуяк протестираха срещу липсата на канализация и водопровод. Те настояха Столичната община да намери решение на проблема, съобщи БНР.

Протестиращите се събраха на площада до ЖП гарата в селото и поискаха общината да се погрижи за тях и да им осигури нормален живот. Селото няма канализация и водопровод, инфраструктурата не е добра, няма и удобен градски транспорт, заявиха протестиращите.

По думите им няма вода за хората, газят в кал и автобуси не идват.

Към недоволните жители на Волуяк се присъедини председателят на Градския съвет на БСП в София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, който покани протестиращите в общината.

"В ХХI век нормалните условия на живот означават да има осветление, асфалтирани улици, канал, вода и ред, подчерта той пред протестиращите.

Калоян Паргов обсъди с протестиращите от Волуяк и проблемите в транспорта на територията на район "Връбница".

По Рано- лидерът на организацията на БСП в София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет  подкрепи спасителния план на правителството за водната криза в Перник. В интервю по БНР той определи решението като положително и допълни: "На първо четене - положително становище, при условие, разбира се, че това не застрашава водата на София и няма да изпадам и ние в такава ситуация. Уверението е, че няма такава опасност на този етап.

И, разбира се, язовир „Бели Искър“, за който отдавна се говори, че има проблеми със стената - също би трябвало държавата да отпусне средства за ремонта, за да не стане някоя аварийна ситуация, която може да има тежки последствия“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай