И това доживяхме! Частен булевард, преминаването забранено

Абсурдната ситуация стана обект на гняв и подигравки в социалните мрежи

И това доживяхме! Частен булевард, преминаването забранено | StandartNews.com

И това доживяхме. Част от основен булевард в София се оказа частна и осъмна с табели „Преминаването забранено”. Абсурдната ситуация, станала обект и на гняв, и на подигравки в социалните мрежи, е на бул. „Черни връх“.

„Историческо. Доживяхме и първият частен булевард да изникне в София”   , са само част от коментарите под стотиците снимки. Една от табелите дори забранява движението на пешеходци по тротоара и прилежащото пътно платно.

С огради или с колчета и вериги улици в София се отцепват от години. Случаите са десетки. Така обикновено собствениците си ги връщат след като са реституирани, а общините нямат средства да ги откупят обратно. Днес частните улици в новите квартали, като че ли са нещо нормално, съобщи бТВ.

Немалка част от улиците в квартал „Кръстова вада“ се водят частни.

Нова табела на бул. „Черни връх“ информира, че преминаването в района дори и на пешеходци е незаконно. Тротоарът и платното посока център на булеварда също били частни.

Собственикът на терена в съседство не крие, че именно той е сложил знака. Собственикът на имота пък каза, че поставянето на табелата е начин на протест срещу Столична община, защото по думите му половината от бул. „Черни връх“ е негова.

Административният съд постановява собственикът да се обезщети с малко над 17 хиляди лева, защото общината е застроила част от имота му при разширяването на булеварада от две на четири ленти. По думите му и до днес те не са платени.

След сигнала на бТВ знаците са демонтирани. Според общината отчуждителната процедура е приключила и знаците са незаконни.

Те посочват още, че сумата по обезщетението е преведена в служебна сметка, тъй като в хода на административното производство е установено наличие на искови молби към дружеството собственик. „Средствата ще се изплатят на лицето, което установи правото си по общия исков ред“.

Представител на собственика обаче твърди друго – по думите му съдебното решение не може да се обжалва и докато сумата не бъде преведена, те са в правото си да поставят табели. Постави и ултиматум на общината – в рамките на три дни табелите им да бъдат възстановени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай