Гърция отвори частично още един ГКПП

Вижте какво е състоянието по граничните пунктове на България

Гърция отвори частично още един ГКПП | StandartNews.com

Пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода" и гръцкия пункт "Ормениеон" е възстановено в двете посоки. Товарни автомобили преминават и през ГКПП "Кулата"-"Промахон", където трафикът е изключително интензивен на лекотоварни автомобили на изход. На ГКПП "Маказа"-"Нимфея" се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. Това показват актуални данни на МВР за трафика.

От 22 юли през ГКПП "Илинден"-"Ексохи" и ГКПП "Ивайловград"-"Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната ще важи до 4 август. Влизането на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата" - "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове "Кулата" и "Маказа".

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП "Никопол" и ГКПП "Кардам". Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На ГКПП "Дунав мост" при Русе трафикът е нормален на изход за товарни автомобили. В зоната на ГКПП "Силистра" ще се извършват ремонтни дейности на пътните платна, отводняването и тротоарната настилка.

На границата със Сърбия на ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Брегово", ГКПП "Стрезимировци" и ГКПП "Олтоманци" трафикът е нормален. Сърбия отмени всички наложени ограничения за хората, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси. На ГКПП "Калотина" трафикът е нормален на изход за леки автомобили. На всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове трафикът е нормален.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП "Гюешево" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. На ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево" трафикът е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП "Златарево" и ГКПП "Станке Лисичково".

На границата с Турция е възстановено пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай