Готвят ни нова брадва - с такса за шофьорската книжка

Тройно по-висока цена за преиздаване на документа за 3 дни

Готвят ни нова брадва - с такса за шофьорската книжка | StandartNews.com

Проект на постановление за промяна в Тарифа №4 предвижда тройно по-висока цена за преиздаване на шофьорска книжка в рамките на 3 дни. 

Хората, които се възползват от услугата, ще трябва да платят 75 лв. Заявленията ще се подават в "Пътна полиция" към СДВР или в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи.

Проектът е публикуван за обществено обсъждане до 6 август, като се предвижда услугата да е достъпна от 1 септември. 

Предлага се създаване на чл. 37б. "При заявена ускорена услуга за издаване на свидетелство за управление на МПС таксата се заплаща с увеличение три пъти, когато услугата по искане на лицето се извършва в срок до 3 работни дни". 

В основната разпоредба е регламентирано, че за издаване на шофьорска книжка се събират такси в размери: 25 лв. - за хора до 58-годишна възраст; 11 лв. - до 70-годишна възраст; 3 лв. - за хора с трайно намалена работоспособност или увреждане 50 и над 50%.

Хората над 70 години се освобождават от заплащане на такса за издаване на шофьорска книжка. Предвижда се за бързо издаване да се заплаща такса с увеличение два пъти, когато услугата се извършва в срок до 10 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай