Горещините се завръщат, на места ще превали

През почивните дни и в началото на новата седмица времето ще се задържи предимно слънчево

Горещините се завръщат, на места ще превали | StandartNews.com

Днес максималните температури в повечето райони ще са от 27° до 32°, в София – около 28°. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността отново в Югозападна България, но само на изолирани места след обяд ще превали. Ще духа слаб, в източните части до умерен североизточен вятър.

И по Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 26 - 27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопската област, но само на изолирани места ще превали.

Ще духа слаб до умерен североизточен, по най-високите части северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 15°.

През почивните дни и в началото на новата седмица времето ще се задържи предимно слънчево. В събота над югозападните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. В неделя по-значителни временни увеличения на облачността ще има в Източна България, но вероятността за валежи е малка. Температурите бавно ще се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай