Гешев подкарва по списък битовите престъпници

Двамата с министър Младен Маринов с нова политика за борба с убийцийте по градове и села

Гешев подкарва по списък битовите престъпници | StandartNews.com

 

  • Готов е съвместния анализ с МВР за криминалния контингент в страната
  • Извеждат от селата потенциалните убийци и социопати
  • Пишат спешни законодателни мерки, за да не са на свобода лицата с над 2 висящи дела

 

Съвместно с МВР започваме нова политика на двете институция - анализ на всички лица с повече от 2 висящи дела, които тормозят населението в малките населени места, така че тези хора да бъдат изведени от средата, за да се намали опасността от извършване на подобни престъпления. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг заедно с МВР минитъра Младен Маринов в с. Галиче, два дни след жестокото убийство на 18-годишната Андреа.

Тези лица са известни на местните полицаи, трябва да се предприемат законови мерки, така че тези лица да не са на свобода, за да не се случват такива трагедии. Ние всички имаме вина за това престъпление, защото ако бяхме по-добре координирани и повече си говорихме, можеше и да не се стигне до този трагичен край, каза Гешев.

Борбата с битовата престъпност в малките населени места беше ключов приоритет в концепцията на Гешев.

Вярно е, че съдебната власт се намесва впоследствие, важна е превантивната роля на МВР, но и за нея ние можем да помогнем, добави той.

Профилът на убиеца в Галиче е подобен на този на убиеца от Сотиря, на този – от Русе. Те са изключително брутални. Това тук е поредният профил на социопат, каза Гешенв.

Той заяви, че новата политика по отношение на престъпността е била обсъдена още в края на минаата година. Но тя ще имв своя максимален ефект, ако има подкрепата и на други институции, които са свързани с образование и работа.

Анализът на лицата, които генерират престъпност в малките населени места, за които говори г-н Гешев, вече е направен, заяви МВР министърът Младен Маринов. Ще продължи засиленото полицейско присъствие, за да няма ескалация на напрежението, добави той като каза, че кметът на Галиче работи и по изграждане на система за видеонаблюдение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай