Гешев нареди проверки на храни и лекарства

Ще има санкции и административни мерки

Гешев нареди проверки на храни и лекарства | StandartNews.com

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната административна прокуратура възложи на ръководителите на Изпълнителна агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствата и на Комисията за защита на потребителите спешни мерки за предотвратяване продажбата на лекарствени продукти на цени, различни от образуваните по реда на закона търговия с медикаменти, без разрешение, както и продажбата на лекарства по интернет сайтове. Това съобщиха днес от пресцентъра на държавното обвинение.

На горепосочените институции е възложено извършването на незабавни проверки, които да продължат до края на обявеното с решение на Народното събрание извънредно положение във връзка с предотвратяване последиците от разпространението на новия коронавирус COVID-19.

По разпореждане на Гешев Върховната административна прокуратура възложи на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните да следи за нарушения и предприемането на спешни мерки във връзка с обявеното извънредно положение, свързани с предлагането на храни и хранителни продукти.

На ръководителя на БАБХ е обърнато внимание контролните органи да налагат санкции и принудителни административни мерки при установяване на нарушения на Закона за храните. По преценка следва да се информират органите на МВР, а при наличието на данни за извършени престъпления съответната прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай