Фотограф преброи: Великото въстание = 6200 души

Виктор Димчев от години брои участниците в демонстрации по панорамни кадри с висока резолюция

Фотограф преброи: Великото въстание = 6200 души | StandartNews.com

Виктор Димчев от години брои участниците в демонстрации по панорамни кадри с висока резолюция

Колко е велико великото въстание? Отговор на въпроса даде фотографът Виктор Димчев. Той публикува във Фейсбук, на която показва нагледно как е преброил участниците в големия протест на 2 септември. Сметката му показва 6200 души.

"Колко хора имаше на големия вечерен протест по време на Великото народно въстание на 2-ри септември? На снимката, която условно е преброена, се виждат около 6200 човека", написа Димчев, който от години брои участниците в демонстрации по панорамни кадри с висока резолюция.

"На допълнителните снимки се вижда, че плътността на места е по-малка, в преброените зони има много обструкции, палатки, шадраван, празни сектори", добавя Димчев. И коментира: "Хората може да са малко повече, може да са и малко по-малко. 5-7 000, ако искате да сте акуратни в преценката.".

Ето какво още написа Виктор Димчев:

В момента еднакво недоволни ще са онези, които виждат в протестите нещо несериозно, защото "няма толкова на площада". Недоволни ще са и онези, които се припознават в думите на глашатаи, с бомбастични числа без никаква адекватна преценка. Моята цел не е да убеждавам, а да представя гледна точка, която намирам за лесно проверена и относително надеждна. И да, отвъд агитките и блокадите, гневът на хилядите българи има значение, защото страната има нужда от незабавни реформи, стегната работа и положителни резултати. Това се постига с единение, не с разединение, оттам произтича и силата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай