Фандъкова отрича за пейки по 10 000 лева

Про "Граф Игнатиев" те са на стойност между 850 и 1290 лева

Фандъкова отрича за пейки по 10 000 лева | StandartNews.com

Няма пейки на цена 10 000 лева на ул. "Граф Игнатиев", те са на стойност между 850 и 1290 лева, съобщи в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Не е новина, че паветата на площад "Александър Невски" остават. Реконструкцията в централната градска част предизвиква много проблеми, но голяма част от нещата са спекулации. Моята позиция винаги е била, че в историческия център на София трябва да има минимално намеси. Това е визията, която се изпълнява в момента, каза Фандъкова.

Остава решението ни за пешеходна зона по улица "Оборище" до храм "Александър Невски". Това е знаково място за София, редно е хората там да се движат свободно. Налагаше ни се да обясняваме, че няма да запълваме дупката на градинката "Кристал", че няма да се премахва пейката на пл. "Славейков". Част от обектите са на финала, предстои още работа по други, каза още тя.

Срокът за изпълнение на ремонта около "Александър Невски" е 365 дни, не виждам много голям ентусиазъм от страна на компанията. За неизпълнение на сроковете обаче имаме много големи санкции, обясни Фандъкова.

Желанието ни беше да скрием преливащите контейнери в центъра на града. На някои места се отказахме от монтирането на тези контейнери. Продължаваме през лятото с мащабната реконструкция. Продължаваме работа по вътрешния ринг на града, работим по ул. "Филип Кутев". Очакваме да се започне и разширението на последния участък от Южната дъга, допълни Фандъкова.

За 5 години успяхме да подменим 90% от автобусите в София, намалихме с 2 пъти и половина емисиите, които се излъчват от градския транспорт. Следващата седмица пускаме по линия 11 нови 20 автобуса, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай