Фандъкова на оглед - никой не работи!

Само един човек на строежа на детска градина

Фандъкова на оглед - никой не работи! | StandartNews.com

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети днес детска градина, която се изгражда в кв. "Лозенец".

Това е детска градина, която е трябвало да бъде завършена септември 2020 г., съобщи кметът на столицата. На място днес тя и екипът ѝ установили, че на строежа има един работник, няма и технически ръководител, съобщава Монитор.

Всички средства са осигурени, но детската градина не е готова, акцентира Фандъкова.Тя потвърди, че са водени многократно разговори с районния кмет и призова той да даде яснота защо изграждането на сградата за бави.

Йорданка Фандъкова коментира, че въпросът с недостига на места в столичните детски градини и ясли може да бъде решен само със строителство и отваряне на нови места. Тя отново призна, че строителството на някои детски градини се бави чувствително.

"Има вече интерес от инвеститори", призна тя. "Но най-важно е да се строи и да се работи в срок", уверена е тя. Фандъкова припомни, че тази година общината е ангажирана с построяването на 16 нови детски градини, една от които е и посетената днес.

Междувременно съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради проблемите с приема в детските градини и недостига на места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай