Събота,

Фандъкова: София е готова да посрещне зимата

От: Администратор -
A
A
A

София е готова да посрещне зимния сезон и първите снеговалежи. Колегите от столичния инспекторат направиха сериозни проверки и установиха, че фирмите имат нужната техника и соли. София е разделена на седем зони. Налице на 237 снегорина, 37 челни товарачи и 34 малки роторни снегорини и работници, които могат да ги обслужват. Това съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова. 

Тя съобщи още, че за една непочистена спирка глобата е 2000 лева, а за непочистени 5% услугата не се заплаща. И увери, че фирмите имат и малки снегорини, с които да почистват и малките улички. А ако не изпълняват задълженията си, подлежат на сериозни санкции. По новите договори машините са със стандарт Евро 6.

Столичният кмет обърна внимание и на състоянието на градския транспорт. „Предвиждаме да продължим с инвестиции в градския транспорт. Най-големият проект е метрото. От дълго време има процедура за концесия за всички спирки. Имам уверението, че общинският съвет ще се заеме с тази процедура." Продължава замяната на 30-годишните с нови. Успяхме да намалим старите с 50% и средната възраст вече е 9 години. Готвим се да закупим 120 нови автомобили, каза Фандъкова.
За замяната на сегашните перфоратори с електронно таксуване Фандъкова коментира: „Това са тежки процедури, със сериозни средства. Трябва да се обмислят внимателно. Процедурата беше обжалвана, но вече излезе от съдебна фаза и отново е възстановена. Надявам се да приключи в нужните срокове." 

„На практика няма фирма, която не е санкционирана, тъй като много се работи, но ние сме безкомпромисни. Санкциите в последните години са над 2 милиона лева. Ние пускаме обекта веднага, когато е завършен, за да не създаваме проблеми на гражданите. На 20 ноември се надяваме да пуснем последната отсечка от асфалтирането на бул. „Дондуков", каза още пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички