Евровизия и българският певец - скалъпен театър?

Екшънът се разиграва в Македония

Евровизия и българският певец - скалъпен театър? | StandartNews.com

Както е известно, Македонският представител за Евровизия 2021 Васил Гарванлиев призна, че е българин.

Има вероятност Васил Гарванлиев да бъде оттеглен от Евровизия. В Република Северна Македония е направена комисия, която разглежда случая на Васил. Ето и изявлението на страната:

"Македонската Радио и Телевизия (MRT) е свикала вътрешна комисия, за да разгледа и анализира всички аспекти на обществените реакции, свързани с конкурса Евровизия.

Тя ще вземе предвид и всички задължителни условия, като страната участник е активен член на European Broadcasting Group, а MTR е неразделна част от асоциацията на публични услуги в Европейския съюз. Публиката ще бъде информирана за крайното решение на MTR.

Наложи се клипът на Васил много бързо да бъде преправен, така че в него да не се виждат цветовете на българския национален флаг, макар да има свидетелства, че тази инсталация е била подредена по този начин на мястото, където е заснето видеото, в продължение на години.

"За съжаление през уикенда нещата се развиха в различна посока в моята красива Македония и трябваше да свалим видеоклипа, след което да го качим отново (заради грешна интерпретация на арт триптих на стената). Аз съм посланик на музиката, а в музиката няма място за религия, политика, ориентация, раса и цвят...", каза Васил Гарванлиев.

Музиката не трябва да има общо с политиката. Това е основното кредо на Евровизия, но за пореден път действителността показва, че се случва точно обратното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай