Ето тапите по пътя за морето

Близо 500 км пътища се ремонтират в отпускарския август

Ето тапите по пътя за морето | StandartNews.com

Близо 500 км пътища се ремонтират в отпускарския август, съобщи агенция „Монитор“. Близо половината от участъците са по аутобаните за морето, където шофьорите най-често ще попадат в задръствания заради ограниченията. Затруднения изпитват и водачите в Северна България, строежът на 33 км отсечка от път с магистрален габарит между Ботевград и Мездра вкара тежкия трафик в Искърското дефиле и Петрохан.

Очакваният ремонт на магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора пък сваля скоростта там на 90 км в час, а неспазилите ограничението по участъка отнасят солени глоби.

По аутобаните обаче тази година има по-малко изнервени шофьори от миналото лято. На АМ „Тракия“ в момента няма ремонти, а единствено текущи работи, свързани с поддържането на автомагистралата, като подмяна на мантинели, премахване на крайпътна растителност и др. По пътя за морето на 45 км по „Тракия“, при Мухово, заради обезопасяване на пътния участък трябва да се кара с повишено внимание.

 

Участъкът при Чирпан е пословичен заради невъзможността за шофиране, движението най-често преминава в изпреварващата лента и затова много от водачите се изкушават да шофират над ограниченията. Все пак по-дълъг ремонт предстои да започне през есента в участъка от 156-и до 208-и км. Отсечката ще бъде постепенно ремонтирана и с подменени мантинели.

До края на август 51 км преди Бургас се извършва ремонт с повишено внимание по изпреварващата лента в двете посоки поради косене на тревни площи в средна разделителна ивица.

По АМ „Хемус“ ситуацията е усложнена заради ремонтите по виадуктите, най-много в област София, пише още „Монитор”. До средата на септември има ограничение в посока столицата на 35 км и движението се осъществява двупосочно в платното към Варна. Ограничението в двете посоки на магистралата от пътен възел „Витинска река“ до пътен възел „Ботевград“ е ограничено за тежките камиони заради ремонта на лявата тръба на тунел "Витиня", което облекчава значително движението. Тази част от подземното съоръжение трябва да е готова до 11 септември и дотогава движението се осъществява двупосочно в платното посока Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай