Електронен дневник и за бъдещи шофьори

Промени в провеждането на курсове скараха бранша

Електронен дневник и за бъдещи шофьори | StandartNews.com

Електронен дневник и за бъдещите шофьори. В него ще се отразяват часовете от теоретичната и практическата подготовка. Но той, както и останалите предвидени промени за вземането на книжка, скара бранша. Според някои автоинструктори това ще подобри поведението на пътя, а според други въвеждането на електронна система е предпоставка за корупция.

Албена Белянова от Института за пътна безопасност смята, че заложеното в наредбата увеличение на часовете не бива да се случва, защото ние сме една от страните в ЕС с най-голям брой часове. Тя обясни пред бТВ и че има ред изисквания, които могат да доведат до  корупционни схеми. Например окрупняването на учебните центрове, коментира тя.

Според нея въвеждането на електронният дневник не би помогнало за изпълняване на часовете, защото няма кой да контролира това.

Владимир Василев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България пък заяви, че електронният дневник е нещо положително и добави, че с увеличение на часовете и цената ще е по-висока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай