Дъждецът спира, но облаците остават

Времето ще е сравнително топло за декември

Дъждецът спира, но облаците остават | StandartNews.com

Денят започна с превалявания в Източна България и температури между 0 и 5 градуса. В София около 3. Още преди обяд валежите навсякъде ще спрат, но облачността ще се задържи значителна. Временни разкъсвания може да има в западната половина на страната. Максималните температури ще са от 3-4 градуса на места и до 12 градуса в Югозападна България.

Над планините е предимно облачно, сутринта на места в Предбалкана и масивите от Западна България ще превалява слаб сняг, а под около 1 700 метра - слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър. Максималната температура на 1 200 метра ще е около 5 градуса, на 2 000 метра - около минус 1.

През следващите два дни ще остане сравнително топло за края на декември. Ще бъде предимно облачно, на места, главно в Източна и Южна България ще има валежи от дъжд. Значителни количества се очакват в крайните югоизточни райони.

В петък валежите ще спрат, a облачността ще се разкъсва и ще намалява. Новата година ще започне със сравнително топло време. Облачността ще е променлива, без съществени валежи. В неделя ще остане сравнително топло и с повече слънчеви часове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай