Дъжд в Западна и Централна България

Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните – между 19° и 24°

Дъжд в Западна и Централна България | StandartNews.com

Над страната ще има разкъсана облачност, значителна в следобедните часове над Западна и Централна България. Там на места ще превали дъжд, в югозападните райони – придружен с гръмотевици. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните – между 19° и 24°, по Черноморието по-ниски. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко до средното за май.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 13-15°, вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превали, в югозападните райони - с гръмотевици. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 6°.

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд в много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места, главно в Западна България, временно интензивни и с гръмотевици. Във вторник ще продължи да духа умерен, в Източна България временно силен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се понижат още малко. В средата на седмицата в Западна България вятърът ще отслабне, на места в четвъртък и ще стихне; в Източна ще бъде от южна четвърт, умерен. Температурите слабо ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай