Дядо пред инфаркт заради 36 бона сметка за телефон

Възрастният мъж ползвал домашен апарат, досега плащал по 4 лева

Дядо пред инфаркт заради 36 бона сметка за телефон | StandartNews.com

87-годишен пенсионер от Пловдив подгъна краката, след като служителка в офис на един от мобилните оператори му съобщила, че има сметка от над 36 000 лв, съобщи "Марица".

В началото на седмицата бай Ангел, както го наричат всички негови приятели и съседи, отишъл до офиса на оператора в пловдивски мол. Имал домашен телефон и всеки месец си плащал там. Месечната такса била около 4 лв., а срокът за плащането й до края на месеца. И този път пенсионерът влязъл в офиса, казал си номера, приготвил 5 лв. и зачакал да му съобщят  точната сума. Служителката обаче се оцъклила и му проговорила с трагичен тон.

"На мен ми показва, че дължите 36 104 лв.", казала тя. Бай Ангел се вдървил  от ужас. Кръвното му се вдигнало, а по думите му е бил на косъм от инфаркт. Казал й, че не е възможно и да провери пак. Ситуацията се повторила. С треперещи крака възрастният пловдивчанин се прибрал у дома. 

"Извадих всички бележки. Намерих общо 60. Абонат съм от 5 години. Всичко е точно и изрядно. Няма как да имам подобна сума. Започнах да звъня на оператора. Опитвах много пъти, секретарят ми рекламира и ми говори всякакви неща. Свързването е невъзможно. Натиснете това, натиснете онова. Няма как да се оправя", разказа той. 

Следващите няколко дни мислил само за това. Накарал съседа си да отиде в друг офис и да провери. Резултатът бил коренно различен - нямал неплатени задължения. Последвала проверка и в друг офис - също излезнало, че пенсионерът е изряден. 

Пенсионерът си отдъхна, но в рамките на няколко дни не е бил на себе си.

"Наистина щях да умра на място. Това е сигурно е някакво объркване от страна на момичето, което ми сервира изненадата. Но можеше да ми струва живота. Сам човек съм, достатъчно ми е трудно. И ако трябваше да плащам тази сума, просто не знам какво щях да правя", посочи пловдивчанинът, успокоен, че кошмарът не се е превърнал в реалност.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай