До часове.Бури и градушки в страната

В близките часове в западните и централните райони от страната ще има валежи от дъжд,

До часове.Бури и градушки в страната | StandartNews.com

В близките часове в западните и централните райони от страната ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са почти без промяна - между 17° и 22°.

Тази нощ вятърът ще започне да се ориентира от северозапад. Минималните температури утре сутринта в повечето райони ще бъдат между 5° и 10°, в София около 6°.

Със силният вятър ще нахлува по-студен въздух и максималните температури ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с днес - между 11° и 16°. На много места ще има валежи, но още сутринта от северозапад ще започнат да спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. В Източна и Южна България, където валежите ще са почти през целия ден, ще има гръмотевици.

През нощта, както и утре, валежи ще има вече на много места, като в Централна България ще са интензивни - там се очакват и значителни количества до около 25-30 л/кв.м. Жълт код е обявен в много райони от страната, като освен за значителни валежи, предупреждението е и за много силен вятър, с пориви на места до 80-90 км/ч.

До края на деня валежите в повечето райони ще спрат, с изключение на Родопите, а облачността ще се разкъса. Максималните температури в курортите от минус 1° до плюс 4°.

В четвъртък температурите ще бъдат по-ниски от обичайните за средата на април - минималните - между 0° и 5°, максималните - между 9° и 14°. 

През почивните дни отново ще вали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай