До 10 дни. Нови мерки в помощ на туристическия сектор

Какво каза браншът?

До 10 дни. Нови мерки в помощ на туристическия сектор | StandartNews.com

Нови мерки в подкрепа на туристическия сектор ще има до 10 дни. Тогава ще се състои втора среща на бранша с властта, стана ясно днес, сред като премиерът Стефан Янев се срещна тази сутрин с представители на сектора. В срещата участваха и четирима министри - на финансите, на туризма, на здравеопазването и на икономиката. Целта бе да се обсъдят проблемите на сектора и работата им по време на пандемията, както и обезщетенията за бизнеса от страна на държавата.

Средствата за сектор "Туризъм" в актуализирания бюджет да бъдат използвани и за засилване на ваксинационния процес в страната, предложи министърът на туризма доц. Стела Балтова.

Ричард Алибегов каза, че ще продължат да работят както и досега - протестно.

Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд потуризъм, заяви, че за туристическия сектор е важно да се даде знак за подкрепа. Ваксинацията е възможност за осигуряване на икономически растеж, затова трябва да се намери как тя да бъде стимулирана, коментира Карастоянова.

Сред темите на разговорите основно е било разпределението на парите от бюджета, предвидени за сектора. С актуализацията на бюджета за туристическия бизнес бяха отпуснати 70 млн. лв.

Разговорът беше изключително диалогичен, всички се обединихме около няколко тези - най-важната е, че държавата има нужда от работещ сектор "Туризъм", каза министър Стела Балтова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай