ДНК мотивира младите да са родители

Кампанията осигурява на 20 семейства всичко необходимо за бебето през първата му година

ДНК мотивира младите да са родители | StandartNews.com
  • Кампанията осигурява на 20 семейства всичко необходимо за бебето през първата му година

Нова кампания, мотивираща младите хора у нас да стават родители, стартира днес „Движение за национална кауза”(ДНК), съобщи в предаването „Тази сутрин” на бТВ продуцентът Иван Христов от обществения съвет на кампанията.

Целта на кампанията е да помогне на младите помогне да вземат информирано решение за това какви рискове крие закъснялото родителство и да постави на дневен ред нови практики за взаимодействие между бизнеса и младите българи у нас и по света.    

Първата стъпка в тази посока ДНК прави като създава Обществен съвет. В него участват родолюбиви и успешни българи с различни професии и успешна кариера, които ще бъдат мотора на неправителствената организация. Това са Милен Врабевски, Радослав Янков, Владо Николов, Калоян Георгиев, Димитър Цоцорков, Димо Спасов, Пенко Пенков, Иван Христов и Андрей Арнаудов.

В кампанията ще участват всички, които от днес до края на годината заченат дете. Ако изпратят заедно със снимка от теста за бременност и мотивационно писмо, защо е важно младите сега да станат родители, ще имат шанс за наградата. От най-вдъхновяващите мотивационни писма на лотариен принцип ще бъдат изтеглени 20. Тези 20 млади родители ще получат ДНК-пакет бебе - всичко необходимо за отглеждането на едно дете през първата му година. Става въпрос за памперси, адаптирано мляко, шишета, биберони, количка, пелени и т.н. Без ремонт на детската стая, каза Христов. В кампанията изчислили, че годишната издръжка на бебе в първата му година излиза около 5-6 хиляди лева, затова и пакеките ща са на такава стойност. Заченатите тази година бебета ще бъдат кръстени през есента на 2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай