Днес малко слънце, но ни чака октомврийска зима

По високите полета на запад, включително и в софийско, както и западната част на Предбалкана, дъждът ще се премесва с мокър сняг

Днес малко слънце, но ни чака октомврийска зима | StandartNews.com

Днес облачността ще бъде значителна. Слаби превалявания са възможни само  на отделни места, но до края на деня те няма да са съществени. Максималните температури днес ще са от 10 до 15 градуса.

Нов валежен процес започва през нощта и утре сутрин, под влияние едновременно на средиземноморски циклон, приближаващ от югозапад и гребен на високо атмосферно налягане на север и североизток от страната ни.

Минималните температури утре сутрин ще са от около 4 градуса на запад до около 10 в източните и югоизточни райони.

Започналите през нощта превалявания още преди обяд ще обхванат голяма част от западните и централни райони на страната, а до вечерта - и източните, но в крайните западни части ще започнат да спират.

По високите полета на запад, включително и в софийско, както и западната част на Предбалкана, дъждът ще премесва с мокър сняг, като на високите места ще се образува и временна снежна покривка. В низините ще вали дъжд.

Дневните стойности ще са от около 3 по високите котловини до 10-12 в крайните източни райони и по Черноморието.

Ще духа слаб западен вятър.

В петък остава облачно и студено. Валежите на запад ще спират, но в източната половина на страната ще продължи да вали дъжд.

Дневните температури няма да се различават много от минималните и ще са от 2-4 градуса по високите полета до 10-12 по морския бряг.

Облачно, с превалявания в източните райони остава и в събота. Температурите ще останат без съществена промяна.

Подобрение на времето започва в неделя. Отначало в Дунавската равнина температурите през деня ще се повишат и ще достигнат стойности до около 15 градуса. Там ще има временни разкъсвания и намаления на облачността.

В понеделник температурите ще се повишат още, но сутрин ще има места с мъгли и ниски облаци.

Във вторник ще има места с температури, близки до 20 градуса. Облачността от северозапад ще се увеличи, но ще бъде предимно средна и висока. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай