Денков промънка дали ще има зелен сертификат и за учителите

Ако и сега не се ваксинират, какво да направим вдига рамене министърът

Денков промънка дали ще има зелен сертификат и за учителите | StandartNews.com

Зеленият сертификат не поробва, а освобождава в буквалния смисъл на думата. Това заяви министърът на образованието проф. Николай Денков в интервю за Нова телевизия.

„Не може в образованието такъв сертификат да се въведе от днес за утре, защото ще останем без учители. Ако има гратисен период, тогава това трябва да се изговори със социалните партньори – синдикати и директори, така че да се разберем какво правим. Нямаше време за тази комуникация”, каза Денков.

И добави: „Направихме всичко възможно да убедим учителите да се ваксинират. Ако те и сега не го видят – какво да направим? Пак ще се разболяват и пак няма да има ученици в училищата и то не защото министърът е забранил, а защото няма да има кой да ги учи”.

Той коментира вчерашното нападение от протестиращи срещу него. Министърът каза, че по време на инцидента е отивал към МОН. „Това е случка, в която ми попречиха да си свърша работата. Не живея в света на агресията. Смятам, че тези хора са изключение. Дълбоко съм убеден, че българите са миролюбиво настроени. Това не е светът на България. Истинският въпрос е, че хората, които искат да нямаме мерки, да не се ваксинираме и да си живеем нормално живота, лъжат. Няма такова нещо в света. Тези, които смятат че свободата идва без мерки и ваксиниране, лъжат своите избиратели и българите“, посочи Денков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай