Дарения за Камено от Аспарухово

Дарения за Камено от Аспарухово | StandartNews.com

В Община Камено пристигна първият камион с дарения от жителите на варненския квартал "Аспарухово".

Преди три години жителите на "Аспарухово" преживяха такова опустошително бедствие и след новината за потопа в Бургаско започнаха да събират най-необходимото. Още минала неделя доброволци от Варна помогнаха в разчистването на пострадалите домове.

Чакат се още два тежкотоварни автомобила в село Тръстиково. Раздаването на помощи ще започне от село Ливада, а след това ще преминат в село Черни Връх, което е едно от най-пострадалото села след наводненията.

Събрани са освен стекове минерална вода, готварски печки, радиатори, дрехи, одеяла.

В последните дни и много хора от Варна се включиха в кампанията.

В ход е и изплащането на еднократните помощи в размер до 325 лева на пострадалите от проливните дъждове на 24-25 октомври и последвалите наводнения в Бургаска област, съобщиха от Агенцията по социално подпомагане.

В дирекциите „Социално подпомагане" в Бургас, Айтос и Царево към момента са приети общо 174 заявления-декларации за еднократно подпомагане. Издадени са 124 заповеди за отпускане на помощта, в процес на обработка са 43 заявления, отказите са 7.

До момента максималната сума от 325 лева вече получиха 97 от засегнатите лица и семейства, общата сума възлиза на 31525 лева. Средствата се изплащат по посочени банкови сметки или чрез "Български пощи". Приемането на заявления-декларации от пострадалите продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай